MENI
26.5.2021.

Održana 21. sjednica Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda

Na 21. sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) članovi Povjerenstva razmatrali su Prijedlog zakona o sprječavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagatelj Zastupnički dom PSBiH. Nakon rasprave, Povjerenstvo je, sukladno članku 108. Poslovnika Doma naroda PSBiH, konstatiralo da predlagatelj zakona nije ispravio utvrđene nedostatke u Prijedlogu zakona, te zaključilo da je predlagatelj odustao od navedenog Prijedloga zakona, o čemu će, kako je odlučeno, obavijestiti Kolegij Doma naroda PSBiH.

Članovi Ustavnopravnog povjerenstva podržali su Inicijativu Agencije za ravnopravnost spolova BiH za održavanje zajedničke tematske sjednice Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda, Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma, Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Zastupničkog doma i Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava PSBiH, a u svezi s provedbom Preporuka 12 (a) iz zaključnih zapažanja UN-ovog Komiteta za eliminaciju svih oblika diskriminacije nad ženama (CEDAW) na VI. Periodično izvješće Bosne i Hercegovine o provedbi preporuka CEDAW, čiji je podnositelj Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH - Agencija za ravnopravnost spolova BiH. 

K znanju je primljena Informacija o stanju prezentacije audio - zapisa sa sjednica povjerenstava na web-stranici PSBiH, te je odlučeno da se o tome raspravlja na narednoj sjednici. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću