MENI
26.5.2021.

Одржана 21. сједница Уставноправне комисије Дома народа

На 21. сједници Уставноправне комисије Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) чланови Комисије разматрали су Приједлог закона о спречавању сукоба интереса у институцијама Босне и Херцеговине, чији је предлагач Представнички дом ПСБиХ. Након расправе, Комисија је, у складу са чланом 108. Пословника Дома народа ПСБиХ, констатовала да предлагач закона није исправио утврђене недостатке у Приједлогу закона, те закључила да је предлагач одустао од наведеног Приједлога закона, о чему ће, како је одлучено, обавијестити Колегијум Дома народа ПСБиХ.

Чланови Уставноправне комисије подржали су Иницијативу Агенције за равноправност полова БиХ за одржавање заједничке тематске сједнице Уставноправне комисије Дома народа, Уставноправне комисије Представничког дома, Комисије за остваривање равноправности полова Представничког дома и Заједничке комисије за људска права ПСБиХ, а у вези с провођењем Препорука 12 (а) из закључних запажања УН-овог Комитета за елиминацију свих облика дискриминације над женама (CEDAW) на VI. Периодични извјештај Босне и Херцеговине о провођењу препорука CEDAW, чији је подносилац Министарство за људска права и избјеглице БиХ - Агенција за равноправност полова БиХ. 

К знању је примљена Информација о стању презентације аудио - записа са сједница комисија на веб-страници ПСБиХ, те је одлучено да се о томе расправља на наредној сједници. (крај)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу