MENI
24.5.2021.

Чланови Заједничке комисије за европске интеграције учествоваће на Међупарламентарној online конференцији парламентарних одбора који се баве образовањем

Предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Никола Ловриновић и чланица Заједничке комисије Лидија Брадара учествоваће у сриједу, 25. маја ове године, на Међупарламентарној online конференцији парламентарних одбора који се баве образовањем.

На Конференцији, која се организује у оквиру Twinning пројекта „Подршка Европске уније парламентима у БиХ у пословима европских интеграција“, очекује се учешће предсједавајућег Одбора за образовање Националног савјета Аустрије Rudolfa Taschnera, чланова одбора који се баве образовањем у Народној скупштини Мађарске и у Хрватском сабору, као и представника одбора који се баве образовањем у парламентима ентитета и у Скупштини Брчко Дистрикта БиХ.

Најављена је дискусија о утицају процеса европских интеграција на образовање, као и размјена информација о могућој подршци коју Европска унија и државе чланице пружају у области образовања, посебно кроз програме стипендирања. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу