MENI
24.5.2021.

Делегација Парламентарне скупштине БиХ разговарала са предсједником Владе Црне Горе

Делегација Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине разговарала је данас са предсједником Владе Црне Горе г. Здравком Кривокапићем који борави у службеној радној посјети нашој земљи.

Током отвореног разговора изражено је задовољство чињеницом да Босна и Херцеговина и Црна Гора немају међусобних отворених питања. Наглашена је  спремност да двије земље активно сарађују и потпомажу се на путу ка чланству у Европској унији и заједно раде не само на билатералном него и на мултилатералном плану.

Данас је истакнуто да постоји огроман простор да се јачају и шире привредне везе између БиХ и Црне Горе а приоритетан задатак било би враћање трговинске размјене на ниво од прије пандемије те њено унапређење.

Данас је такође речено да је за унапређење свеукупних односа двије пријатељске земље врло битно коначно приступити реализацији крупних путних инфраструктурних пројеката. Приоритет је, како је наглашено, свакако завршетак квалитетног пута који ће повезати Сарајево, Подгорицу и Тирану што подразумијева прије свега санацију дионице између Брода на Дрини и Шћепан поља а поменути су и други пројекти - рад на Јадранско-јонском аутопуту и жељезничкој прузи Чапљина - Никшић. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу