MENI
20.5.2021

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Nebojša Radmanović primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske u BiH

"Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović primio je danas u nastupnu posjetu amabasadora Republike Turske u BiH, Nj.E. Sadika Babüra Girgina.

Na sastanku je razgovarano o saradnji između dvije zemlje, koju je, kako je rečeno, potrebno dodatno osnažiti, između ostalog i jačanjem međuparlamentarne saradnje.

Sagovornici su se složili da je u narednom periodu potrebno snažnije raditi na jačanju ekonomske saradnje, uz povećanje trgovinske razmjene. Kao dobar primjer te saradnje istaknuta je izgradnja auto - puta Sarajevo – Beograd, što je projekat koji finansira Republika Turska.

Na sastanku su razmijenjena iskustva BiH i Republike Turske u vezi sa procesom evropskih integracija.

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH Nebojša Radmanović poželio je ambasadoru Babüru Girginu uspješan diplomatski mandat u BiH". (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću