MENI
23.4.2013

Članovi Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH održali sjednicu sa predstavnicima sigurnosnih i policijskih tijela


Članovi Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA BiH) danas su održali tematsku sjednicu kojoj su pored članova komisije prisustvovali direktor OSA BiH Almir Džuvo, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Predrag Kurteš, zamjenik direktora Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Nijaz Smajlović i šef policije Brčko distrikta Goran Lujić.

Na sjednici su razmotrena pitanja zloupotrebe tajnih podataka u BiH, ukupnog sistema nadzora nad prikupljanjem, razmjenom i čuvanjem obavještajnih podataka, te o nedostacima u postojećim zakonima koji reguliraju ovu oblast. Zaključeno je da će se u predstojećem periodu pristupiti izmjenama zakona iz nadležnosti komisije koji će pomoći radu sigurnosnih agencija i unaprijediti ukupnu sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću