MENI
30.4.2013

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH pri PS NATO učestvuje u radu Rose-Roth seminara




Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO, Milorad Živković, Asim Sarajlić i Božo Ljubić, koji učestvuju u radu 83. Rose Roth seminara koji se održava u Tbilisiju (Gruzija), prisustvuju raspravi o temi koja tretira odnose Ruske Federacije i Gruzije te planovima reformi i konsolidacije gruzijskog društva i države u cjelini.

Tokom seminara razgovaralo se o situaciji u zemljama južnog Kavkaza i euroatlantskim integracijama a učesnicima ovog velikog skupa obratili su se predsjednik Parlamenta Gruzije David Usupashvili, premijer Bidzina Ivanishvili i gruzijski ministar odbrane Irakli Alasania, kao i predsjedavajući PS NATO Hugh Bayley.

U nastavku seminara predviđeno je da se razgovara o perspektivama regionalnog dijaloga sa posebnim akcentom na odnose Armenije, Azerbedžijana i Turske. Očekuju se i izlaganja jednog broja eksperata koji su specijalizirani za ovaj region i njihovo viđenje perspektive demokratskih promjena i stabilnosti regiona južnog Kavkaza. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću