MENI
30.4.2013

Održana sjednica Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere


Na 31. sjednici Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica Bosna i Hercegovina ili drugi sud u skladu sa zakonu Bosne i Hercegovine razmatrani su Zapisnik i Izvještaj o posjeti Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo.

Primljeni su k znanju: Mišljenje Ministarstva pravde BiH u vezi Dopisa koje je Nezavisna komisija uputila 18.03.2013. godine, Odgovor KPZ-u Foča, koji je zaprimljen 19.04.2013. godine u vezi Dopisa koji je Nezavisna komisija uputila 08.04.2013. godine, Informacija o učestvovanju u prvom krugu konsultacija za izradu revidirane Strategije za reformu sektora pravde u BiH i Informacija u vezi Molbe Transparency Internationala za dostavu podataka traženih po Zakonu o slobodi pristupa informacijama u BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću