MENI
13.5.2013

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH razgovarala sa saudijskim princom Mukrinom


Delegaciju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koja boravi u zvaničnoj radnoj posjeti Saudijskoj Arabiji razgovarala je danas sa potpredsjednikom Vlade Kraljevine Saudijske Arabije i specijalnim izaslanikom Kralja Abdullaha Mukrinom Bin Abdulazizom Al Saudom.

Tom prilikom, predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić koji predvodi delegaciju u kojoj su još zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda mr. Ognjen Tadić kao i šef Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Halid Genjac, istakao je da je Bosna i Hercegovina stabilna zemlja koja je sigurno područje za ulaganja u industriju organske hrane, infrastrukturne objekte, hidroenergetski sektor, turizam i brojne druge privredne oblasti. Dr. Ljubić je također izrazio nadu da će uspješna posjeta i sastanak sa najvažnijim zvaničnicima Saudijske Arabije doprinijeti stvaranju uvjeta za uspostavu komunikacije između vlada, privrednih komora i biznismena dvije prijateljske zemlje.

Princ Mukrin rekao je slikovito da je kapital plašljiv i da on traži sigurnost a biznismeni i investitori uvijek idu tamo gdje osjete stabilnost za svoje ulaganje i mogućnost zdravog profita uz poštivanje principa zaštite kapitala i pune transparentnosti. On je također pozvao vlade da učine sve kako bi se povezali biznismeni i uspostavili poslovni odnos u interesu obje zemlje. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću