MENI
29.10.2015.

Održana 2. sjednica Skupine prijateljstva PSBiH za Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Okeaniju i Japan


Na 2. sjednici Skupine prijateljstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Okeaniju i Japan, primljena je k znanju informacija o aktivnostima ove Skupine u proteklom razdoblju. Prethodno, predsjedatelj Skupine prijateljstva Damir Arnaut upoznao je ostale članove Skupine sa sadržajem sastanaka koje je u razdoblju između dvaju sjednica imao sa veleposlanicima Brazila, Japana i Australije u Bosni i Hercegovini.

U okviru rasprave o planu rada donesen je zaključak da se Skupine prijateljstva obrati vodstvima parlamenata država sa kojima ova Skupina surađuje, a koji u svom sastavu nemaju sličnu skupinu prijateljstva za odnose sa našom zemljom. Rečeno je da obraćanje treba da sadrži informacije o postojanju Skupine prijateljstva PSBiH za Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Okeaniju i Japan unutar PSBiH, kao i sugestiju za formiranje slične skupine unutar parlamenata tih država.

Skupina prijateljstva predložit će kolegijima obaju domova PSBiH da, prigodom bilateralnih posjeta parlamentarnih izaslanstava država koje pokriva ova Skupina prijateljstva, kao i prigodom posjeta članova PSBiH parlamentima ovih država, te prigodom sastanaka vodstava domova sa veleposlanicima BiH koji se upućuju u diplomatske misije u ove zemlje, na navedenim sastancima obvezno nazoče i predstavnici ove Skupine prijateljstva.

Članovi Skupine prijateljstva zadužili su tajnika ove skupine da sačini i dostavi svim članovima prijedlog memoranduma Skupine prijateljstva PSBiH za Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Okeaniju i Japan. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću