MENI
29.5.2013

Članovi Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Šemsudin Mehmedović i Mladen Ivanković Lijanović na konferenciji o korištenju trgovine za razvoj u mediteranskoj regiji


Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM), Šemsudin Mehmedović i Mladen Ivanković Lijanović, će učestvovati na konferenciji Stalnog odbora za privrednu, socijalnu i saradnju u oblasti zaštite okoline PAM-a, koja se pod nazivom „Korištenje trgovine za razvoj u mediteranskoj regiji“ održava u Ženevi 30. i 31. maja.

Prvog dana konferencije će biti obavljene rasprave na teme „Ekonomska kriza u regiji Mediterana“, „Oporavljanje trgovine“ i „Razvoj saobraćajne infrastrukture“, dok će se drugog dana govoriti na teme „Povećavanje ulaganja“, „Poboljšavanje proizvodnih kapaciteta“, „Upravljanje rizicima“ i „Jačanje energetskih kapaciteta“.

Predviđeno je da konferencija bude okončana obraćanjima predstavnika PAM-a, Ekonomske komisije UN za Evropu (UNECE) i Komisije UN za trgovinu i razvoj (UNCTAD). (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću