MENI
3.6.2013.

Članovi Izaslanstva PSBiH u PS Vijeća Europe razgovarali sa izvjestiteljima Monitoring komiteta PS VE


Članovi Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE), Borjana Krišto, Ismeta Dervoz, Nermina Kapetanović, Krunoslav Vrdoljak, Boško Tomić i Mladen Bosić, razgovarali su danas sa izvjestiteljem Monitoring komiteta PS Vijeća Europe, Egidijus Vareikisom i šeficom Tajništva Monitoring komiteta, Caroline Ravaud. Sastanku je nazočila i šefica Misije Vijeća Europe u BiH, Mary Ann Hennessey.

Izvjestitelji Monitoring komiteta su izrazili interesovanje za provođenje Presude Suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu Sejdić – Finci, zatim za buduće korake koji će u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine biti preduzeti kako bi se riješilo pitanje jedinstvenog matičnog broja građana, kao i za reakcije koje su u našoj zemlji izazvali amandmani članice Europskog parlamenta, Doris Pack na Rezoluciju Europskog parlamenta o napretku BiH.

Članovi Izaslanstva PSBiH u PS Vijeća Europe informirali su izvjestitelje da uprkos različitim gledanjima na pojedina politička pitanja u BiH postoji suglasnost o neophodnosti implementacije Presude iz Strazbura, kao i o neophodnosti postizanja dogovora o svim spornim pitanjima koja predstavljaju kočnicu na putu europskih integracija naše zemlje. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću