MENI
3.6.2013.

Održana sjednica Povjerenstva za vanjske poslove




Na 36. sjednici Povjerenstva za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dato je pozitivno mišljenje uz prijedlog Zastupničkom domu za davanje suglasnosti za ratificiranje više sporazuma. (prilog)

Odgođeno je izjašnjavanje o davanju suglasnosti za ratificiranje Prvog amandmana na Sporazum koji se odnosi na Sporazum o kreditu sklopljen 20. 7. 2010. godine za financiranje Projekta nabave, instalacije, obuke i održavanja medicinske i nemedicinske opreme i usluga u Kantonalnoj bolnici Orašje između Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora BiH, i Uni Credit Bank Austria AG.

Primljena su k znanju izvješća i materijali koji su pristigli Povjerenstvu. (kraj)

Povjerenstvo je dalo pozitivno mišljenje i preporuku Zastupničkom domu PSBiH za davanje suglasnosti za ratificiranje:

  1. Dodatnog sporazuma o financiranju 2 uz Sporazum o financiranju i projektu od 12. 10. 2009. godine između KfW-a, Frankfurt na Majni, i Bosne i Hercegovine, zastupane od Ministarstva financija i trezora BiH (primatelj), kao i Republike Srpske, zastupane od Ministarstva financija (RS) i Grada Banja Luka (agencija za izvedbu projekta) na iznos od EUR 1.470.000,00 - Gradski vodovodni i kanalizacijski sustav u Banjoj Luci, komponenta 1: „Vodoopskrba“ i komponenta 2: „Sustav kanalizacije“ (Projekt)
  2. Sporazuma o grantu EK IPA Dio 1 (Projekt otpadnih voda za Sarajevo) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne Banke za obnovu i razvoj, u ulozi administratora Europske komisije za Trast fond za pretpristupni instrument Europske unije
  3. Prvog amandmana na Sporazum koji se odnosi na Sporazum o kreditu sklopljen 27. 12. 2010. godine za financiranje i proširenje kanalizacijskog sustava u Gradišci između Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora BiH, i Uni Credit Bank Austria AG
  4. Dvogodišnjeg sporazuma o suradnji između Bosne i Hercegovine i Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Europu za 2012.-2013.
  5. Amandmana br. 2 na Ugovor o financiranju sklopljen između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke 21. prosinca 2005. godine u Sarajevu i 28. prosinca 2005. godine u Luxembourgu, s naknadnim izmjenama – financiranje projekta Željeznice II. (FINº 23.376).

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću