MENI
27.4.2021

Održana 8. sjednica Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova

Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na 8. sjednici podržala je Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, predlagača poslanica Mirjane Marinković - Lepić i Aide Baručije.

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razmatrali su Inicijativu za uređivanje prevencije uznemiravanja na osnovi spola i seksualnog uznemiravanja na nivou PSBiH, te donijeli zaključak koji glasi: "Komisijaza ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PSBiH daje podršku aktivnostima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Agencije za ravnopravnost spolova na području ravnopravnosti spolova u provođenju člana 24. Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH, kako bi se uredilo pitanje zaštite od uznemiravanja po osnovi spola i seksualnog uznemiravanja i prevencije osoba koje rade u Sekretarijatu PSBiH, kao i poslanica/poslanika i delegatkinja/delegata".

 

Na današnjoj sjednici Komisije usvojena je i Komunikacijska strategija Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PSBiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću