MENI
4.6.2013.

Održana sjednica Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma

 
Na 43. sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sustavom i podržana su načela Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona Bosne i Hercegovine o izvršenju kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera, predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Odgođeno izjašnjavanje o usklađenosti s Ustavom i pravnim sustavom i načelima Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, predlagatelj Vijeće ministara BiH, jer je zaključeno da predlagatelj do naredne sjednice dostavi detaljno objašnjenje norme koja se mijenja u Prijedlogu zakona.

Usvojeni su Izvješće o provedbi zakona iz nadležnosti Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine u 2012. godini i Izvješće o zaštiti osobnih podataka u Bosni i Hercegovini za 2012. godinu, te je predloženo Zastupničkom domu PSBiH njihovo usvajanje.

Zaključeno je da je sukladno Poslovniku podnesena zastupnička inicijativa kojom se predlaže zaduživanje Vijeća ministara BiH da do kraja 2013. godine raspiše natječaj za stipendiranje tisuću najboljih studenata iz Bosne i Hercegovine u 2014. godini, čiji je podnositelj zastupnik Denis Bećirović. Inicijativa je, također, upućena Zastupničkom domu PSBiH na daljnje odlučivanje.
Odgođeno je izjašnjavanje o Zahtjevu Općinskog suda u Sarajevu za tumačenje članka VI./3c Ustava Bosne i Hercegovine.

Prihvaćen je koncept stručnih rasprava o izbornom zakonodavstvu u BiH, predlagatelj Misija OESS-a u BiH, Odsjek za parlamentarnu podršku. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću