MENI
22.4.2021.

Zamjenik predsjedateljice Zastupničkog doma dr. Denis Zvizdić susreo se sa novoimenovanim veleposlanikom Republike Turske u BiH

Zamjenik predsjedateljice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić susreo se danas u Sarajevu sa novoimenovanim veleposlanikom Republike Turske u BiH Sadikom Babürom Girginom.

Razgovarali su o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regiji. Tijekom sastanka dr. Zvizdić je rekao da BiH i Turska imaju dobre i stabilne političke odnose i bilateralnu suradnju koja je posebno uspješna i intenzivna u političkom, društvenom i kulturnom području. U tom kontekstu naglasio je da nema otvorenih pitanja, te izrazio nadu da će se bilateralna suradnja nastaviti razvijati na obostranu korist.

Novoimenovani veleposlanik Girgin je rekao da Turska vidi Bosnu i Hercegovinu kao prijateljsku zemlju i naglasio da želi još veći prosperitet i napredak naše zemlje. Dodao je da Turska snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i euroatlantske integracije naše zemlje.

Razgovarali su i o poboljšanju suradnje u sektorima poljoprivrede, energetike, transporta, industrije i turizma.

Zamjenik predsjedateljice Zastupničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić je zahvalio Turskoj na potpori i kontinuiranoj pomoći, a veleposlaniku Girginu poželio uspjeh u radu i prijatan boravak u Bosni i Hercegovini. (priopćenje iz Ureda zamjenika predsjedateljice Zastupničkog doma dr. Denisa Zvizdića)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću