MENI
21.4.2021

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Rumunije u BiH

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Rumunije u Bosni i Hercegovini Antona Pacuretua.

Tokom susreta sa ambasadorom Pacuretuom, dr. Zvizdić govorio je o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ističući posvećenost evropskim i NATO integracijama, ekonomskim reformama, vladavini prava i borbi protiv pandemije korona virusa.

Dr. Zvizdić je pozdravio dobre bilateralne odnose Bosne i Hercegovine i Rumunije, te izrazio nadu da će se ti odnosi dalje razvijati i unapređivati. S tim u vezi, naglašen je i interes za unapređenje i intenziviranje saradnje parlamenata dvije prijateljske države.

Sagovornici su se saglasili i o tome da postoji prostor za veću vanjskotrgovinsku razmjenu i ekonomsku saradnju.

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić poželio je ambasadoru Rumunije uspješan diplomatski rad u našoj zemlji. (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću