MENI
4.6.2013

Sastanak članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH sa generalskim korom Oružanih snaga BiH


Danas je u Sarajevu održan sastanak članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH sa članovima Generalskog kora Oružanih snaga BiH, na čelu sa v.d. načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, general – majorom Antom Jelečom.

U uvodnom dijelu, predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Dušanka Majkić istakla je aktivnost Zajedničke komisije u sektoru odbrane u protekle dvije godine a nakon toga razgovarano je o svim do sada uočenim problemima u radu Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH. Naročita pažnja posvećena je stanju personala, procesu obuke, logističkog obezbjeđenja, procesu vojnog deminiranja, stanju lokacija, procesu uništavanja i stanja u skladištima municije i minsko – eksplozivnih sredstava, učešću u mirovnim misijama, pomoći civilnom stanovništvu, kao i nizu drugih pitanja u Oružanim snagama BiH.

Inače, na današnjem sastanku Parlamentarnu skupštinu BiH predstavljali su predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Dušanka Majkić, zamjenica predsjedavajuće Borjana Krišto, te članovi Zajedničke komisije dr. Božo Ljubić, Krunoslav Vrdoljak, Staša Košarac, dr. Nermina Zaimović – Uzunović, Beriz Belkić i Mehmed Bradarić, kao i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću