MENI
3.2.2021.

Одржана 15. сједница Комисије за спољне послове

На 15. сједници Комисије за спољне послове Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине дато је позитивно мишљење и Дому препоручено да да сагласност за ратификацију Споразума о финансирању Државног програма активности за 2019. годину, између Европске уније, коју представља Европска комисија, и Босне и Херцеговине, коју представља Дирекција за европске интеграције Савјета министара Босне и Херцеговине.

Усвојен је и у даљу парламентарну процедуру упућен Извјештају о раду Комисије за спољне послове за 2020. годину.

Чланови Комисије усвојили су и Оријентациони радни план Комисије за спољне послове Представничког дома ПСБиХ за 2021. годину.

К знању су примљени Извјештај с online састанка Сталног одбора Парламентарне скупштине Процеса сарадње у Југоисточној Европи (ПССЕЕЦП), те Извјештај са Конференције „Наслијеђе мира – 25 година Дејтонско-париског мировног споразума“, која је одржана 15. 12. 2020. године у Загребу.

Ради одсуства предлагача, чланови Комисије нису разматрали посланичку иницијативу Предрага Којовића, Аиде Баручије, Мирјане Маринковић - Лепић и Дамира Арнаута „којом се налаже Министарству правде БиХ и Министарству иностраних послова БиХ да у року од 10 дана од дана усвајања ове иницијативе започну процедуру тражења, дипломатским и другим прикладним каналима, информација и документације од надлежних органа Сједињених Америчких Држава да је Никола Шпирић био укључен у јавну корупцију и остварио корист од ње, укључујући остваривање непрописне користи током обављања јавних функција и ометање јавних процеса током свог мандата као члана Представничког дома ПСБиХ“. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу