MENI
2.2.2021

Održana 8. sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije

Na 8. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržana je poslanička inicijativa Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta „kojom se zadužuje Vijeće ministara i nadležno Ministarstvo sigurnosti BiH da u roku od 30 dana uputi Prijedlog zakona o dopunama Zakona o komunikacijama kojim će se uvesti jedinstveni evropski broj za hitne situacije 112, koji predstavlјa jedan od važnih elemenata efikasnog sistema zaštite i spašavanja“.

Usvojen je Izvještaj o radu Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma u 2020. godini, kao i Orijentacioni radni plan Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma za 2021. godinu.

Komisija je k znanju primila Rang – listu kandidata za članove Upravnog odbora Javnog radio - televizijskog servisa Bosne i Hercegovine iz bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda, čiji je podnosilac Regulatorna agencija za komunikacije BiH.

K znanju je primljen i Izvještaj sa sastanka Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice, (online sastanak), od 9. 12. 2020. godine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću