MENI
1.2.2021

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto uputila telegram saučešća povodom smrti poslanika u Hrvatskog saboru dr. Miroslava Tuđmana

Povodom smrti poslanika u Hrvatskom saboru dr. Mirslava Tuđmana, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine uputila je telegram saučešća predsjedniku Hrvatskog sabora, NJ.E. Gordanu Jandrokoviću, čiji sadržaj prenosimo u cjelosti:

"Poštovani gospodine Jandrokoviću,

s tugom i nevjericom primila sam vijest o smrti istaknutog hrvatskog naučnika,  političara i poslanika u Hrvatskom saboru dr. Miroslava Tuđmana.

Vama, poslanicima u Hrvatskom saboru, porodici i prijateljima pokojnog Miroslava Tuđmana, u ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i u svoje lično, upućujem izraze najiskrenijeg saučešća.

Ljudske vrline krasile su životni i profesionalni put dr. Miroslava Tuđmana, a njegovim odlaskom hrvatska politika i naučna zajednica izgubili su velikog čovjeka i vizionara, navodi se u telegramu saučešća predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću