MENI
5.9.2013.

Чланица Сталне делегације Парламетнарне скупштине Босне и Херцеговине Милица Марковић учествовала на састанку Одбора за правне послове и људска права ПССЕ-а


На састанку Одбора за правне послове и људска права Парламентарне скупштине Савјета Европе (ПССЕ), који је одржан у Паризу, током расправе о убиству Sergeia Mangitskya, надлежне руске власти су позване да у потпуности истраже околности и позадину смрти руског стручњака за порезе и рачуноводство, као и могућу кривичну одговорност свих дужносника укључених у његову смрт. Такође, у Извјештају под називом „Неприхватање да убојица Sergeia Mangitskog прође некажњено“ који је припремио Andereas Gros из Швајцарске и одобрен је на састанку Одбора, као могуће мјере кажњавања лица која су евентуално укључене у убиство наводе се визне забране и замрзавање банковних рачуна. Одбор је одлучио помно пратити провођење препорука, а о Извјештају Andreasa Grosa би се требало расправљати и током јануарског дијела засједања Одбора 2014. године.

Поред наведене расправе, на састанку Одбора на којем је учествовала чланица Сталне делегације Парламентарне скупштине БиХ у ПССЕ-а Милица Марковић, размијењена су мишљења и о Уводном меморандуму и ревизији Европске конвенције о прекограничној телевизији, као и о Европској конвенцији о људским правима. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу