MENI
5.9.2013

Članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PS Vijeća Evrope, Milica Marković i Mladen Ivanić na sastanku Monitoring Komiteta za poštivanje obaveza i angažmana država članica Vijeća Evrope


Prijedlog izvještaja i Prijedlog rezolucije o funkcioniranju demokratskih institucija u Bosni i Hercegovini bit će razmatrani na sastanku Komiteta za poštivanje obaveza i angažmana država članica Vijeća Evrope (Monitoring komitet), koji će se 6. septembra 2013. godine održati u Parizu.

Predviđeno je da članovi Komiteta razmijene mišljenja o Revidiranom prijedlogu izvještaja i glasaju o Prijedlogu rezolucije o poštivanju obaveza i angažmana Republike Moldavije, kao i o prijedlozima izvještaja i prijedlozima rezolucije o post - monitoring dijalogu sa Monakom, odnosno napretku procedura monitoringa Skupština u periodu juni 2012. – septembar 2013.

Također, kako je najavljeno, učesnici će razgovarati i o izvještajima u vezi posjeta Ruskoj Federaciji i Gruziji, te obaviti imenovanje izvjestioca za post-monitoring dijalog sa Bugarskom.

U ime Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na sastanku Monitoring komiteta učestvovat će članovi Stalne delegacije PSBiH u PSVE-a Milica Marković i Mladen Ivanić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću