MENI
5.9.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Milorad Živković učestvuje na Trećem globalnom ekonomskom samitu lidera


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Milorad Živković pozvao je, tokom obraćanja učesnicima Trećeg globalnog ekonomskog samita lidera, kineske i druge prisutne investitore da razmotre opcije ulaganja u projekte i privredu u BiH, te na praktičnim primjerima pokazao koje su komparativne prednosti ulaganja u privrednu sistem BiH i koje su potencijalne šanse za investitore.

Također, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH se, na marginama skupa, susreo i sa zamjenikom predsjedavajućeg Narodnog Kongresa provincije Jilin Xun Fengxijem i tom prilikom naglašeno je da u odnosima BiH i NR Kine nema otvorenih pitanja, da su oni dobri i prijateljski, ali je iskazana inicijativa za jačom parlametarnom saradnjom i bilateralnim posjetama.

Gospodin Fengxi je iskazao posebnu zainteresiranost za konkretne projekte i ulaganja u Bosnu i Hercegovinu u području infrastrukturnih ulaganja, hidropotencijala i poljoprivrede, kako bi se oni na poseban način mogli predstaviti vlastima Jilina.

Inače, posjeta dr. Milorada Živkovića koja je realizirana na poziv Vlade NR Kine i Vlade provincije Jilin, završava se sutra njegovim učešćem na Devetom Kina-Sjevernoistočna Azija Sajmu i Međunarodnom forumu kooperacije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću