MENI
11.9.2013

Održana 24. sjednica Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije


Na 24. sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dato je pozitivno mišljenje uz prijedlog Domu naroda PSBiH davanja saglasnosti za ratificiranje Sporazuma o kreditu, finansiranju i projektu između KfW, Frankfurt na Majni („Zajmodavac“) i Bosne i Hercegovine, koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora BiH („Zajmoprimac“) i Republike Srpske, koju zastupa Ministarstvo finansija Republike Srpske i Hidroelektrane na Trebišnjici (HET) („Agencija za izvršenje projekta“) za 10.000.000,00 eura - Sanacija HE Trebinje 1, Faza III, kao i Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Rumunije.

Također, dato je pozitivno mišljenje uz prijedlog Domu naroda PSBiH davanja saglasnosti za ratificiranje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Norveške o provođenju Projekta „Javne službe za tržište nekretnina i evropske integracije“ i Memoranduma o razumijevanju u vezi provođenja Programa dostojanstvenog rada za Bosnu i Hercegovinu 2012.-2015., između Vijeća ministara BiH i Međunarodne organizacije rada.

Usvojen je Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2012. godinu u dijelu nadležnosti Komisije i to: Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, osim u dijelu koji se odnosi na uvoz i izvoz naoružanja i vojne opreme, Ureda za veterinarstvo BiH, Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja, Ureda za harmonizaciju i koordinaciju sistema plaćanja u poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH, Ministarstva komunikacija i prometa BiH, Regulatorne agencije za komunikacije BiH i Agencije za sigurnost hrane BiH.

Usvojen je Izvještaj iz oblasti poljoprivrede za Bosnu i Hercegovinu za 2012. godinu.

Primljeni su k' znanju informacije koje su Komisiji dostavljene od Ministarstva vanjskih poslova BiH, te izvještaji o međunarodnim aktivnostima komisija i delegacija PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću