MENI
6.11.2020

Članica Delegacije PSBiH u PSVE Alma Čolo učestvovat će na video – sastanku Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava PSVE

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSSE) učestvovat će na video – sastanku Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava PSVE, koji će se održati 9. novembra.

Kako je najavljeno, članovi Komiteta saslušat će i razmotriti dodatak 10. izvještaju o provođenju presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Komitet će razmotriti i uvodni memorandum izvještaja kojim će se obilježiti 70. godišnjica Ženevskih konvencija, u svjetlu doprinosa Vijeća Evrope sve većoj sinergiji između međunarodnog humanitarnog prava i međunarodnih konvencija o zaštiti ljudskih prava.

Prema najavama, razmotrit će se i izvještaj o kršenju ljudskih prava u Bjelorusiji, kao i izvještaj o rješavanju pitanja stranih boraca ISIL-a i njihovih porodica po povratku iz Sirije i drugih zemalja u države članice Vijeća Evrope.

Na video – sastanku bit će imenovani i izvjestioci za određene teme iz nadležnosti  Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava PSSE. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću