MENI
4.11.2020.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Borjana Krišto susrela se sa novoimenovanim veleposlanikom Kraljevine Norveške u BiH

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto susrela se danas sa novoimenovanim veleposlanikom Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Olavom Reinertsenom.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o aktualnim temama s posebnim osvrtom na reformske korake koje je potrebno učiniti u Bosni i Hercegovini kako bi se ostvario napredak na njenom europskom i euroatlantskom putu.

Posebno je istaknuta važnost reforme izbornog zakonodavstva, te je, s tim u svezi, Krišto podcrtala da je izmjena Izbornog zakona BiH u duhu implementacije Odluka Ustavnog suda i Sporazuma potpisanog u Mostaru trenutno najvažnije pitanje u BiH, čije rješenje vodi dobrobiti Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana koji u njoj žive.

U okviru razgovora o bilateralnoj suradnji dviju zemalja zamjenica predsjedatelja Borjana Krišto je istaknula važnost aktivnog doprinosa Kraljevine Norveške članstvu BiH u Europskoj uniji i NATO savezu.

Komentirajući aktualne teme sugovornici su se osvrnuli i na pogoršanu epidemiološku situaciju uzrokovanu korona virusom, s kojim se suočavaju ne samo BiH i Kraljevina Norveška nego i cijeli svijet. Gospođa Krišto zahvalila se Norveškoj za pomoć koja je upućena zdravstvenom sustavu u Bosni i Hercegovini.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto zaželjela je veleposlaniku Reinertsenu puno uspjeha u budućem radu i u novom mandatu u BiH. (priopćenje iz Ureda zamjenice predsjedatelja Zastupničkog doma Borjane Krišto)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću