MENI
12.9.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović razgovarao sa direktoricom Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u BiH


"Prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović sastao se danas u Sarajevu sa direktoricom Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u BiH Sabine Wolkner.

Glavne teme razgovora su bile ustavna reforma, provedba Presude „Sejdić – Finci" i pitanje Grada Mostara.

Dr Čović je detaljno informirao gđu. Wolkner o aktuelnim političkim prilikama i odnosima, o modelima implementiranja presude Evropskog suda za ljudska prava po Presudi „Sejdić – Finci“ te o razgovorima i mogućim rješenjima za rješenje pitanja Grada Mostara. S tim u vezi, dr. Čović je ponovio kako rješenje za implementiranje Presude treba biti produkt dogovora temeljen na principu da jedan narod ne bira drugome predstavnike u tijelima vlasti te da svako dogovoreno rješenje treba dobiti potvrdu parlamentarnih tijela vlasti.

Razgovarano je i o oblicima saradnje između Fondacije i struktura zakonodavne vlasti BiH, pri čemu je direktorica Fondacije informirala dr. Čovića o aktivnostima i planovima Fondacije koji su usmjereni u tom pravcu.

Uz obostrano zadovoljstvo za upriličen susret, zajednička je ocjena kako postoje realni uvjeti za nastavak dosadašnje dobre saradnje." saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću