MENI
17.9.2013.

Održana 48. sjednica Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma

 
Na 48. sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH te podržana načela Prijedloga zakona o raspolaganju nepokretnom vojnom imovinom, predlagatelji zastupnici Mirsad Đugum i Mirsad Mešić kao i Prijedloga zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu Bosne i Hercegovine, predlagatelji zastupnici Lazar Prodanović, Nermina Zaimović-Uzunović i Azra Hadžiahmetović.

Podržani su Prijedlog zakona o programu zaštite svjedoka u Bosni i Hercegovini, predlagatelj Vijeće ministara BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u Bosni i Hercegovini, predlagatelji zastupnici Lazar Prodanović, Nermina Zaimović-Uzunović i Azra Hadžiahmetović.

Za narednu sjednicu je odgođeno razmatranje i izjašnjavanje o Godišnjem izvješću Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine za 2012. godinu.
U svezi zahtjeva za vjerodostojno tumačenje odredbe članka 5. Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH, podnositelj Univerzitet "Vitez", utvrđeno je da je norma jasna. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću