MENI
17.9.2013

Održana 48. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na 48. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH te podržana načela Prijedloga zakona o raspolaganju nepokretnom vojnom imovinom, predlagači poslanici Mirsad Đugum i Mirsad Mešić kao i Prijedloga zakona o dopuni Zakona o službenom glasniku Bosne i Hercegovine, predlagači poslanici Lazar Prodanović, Nermina Zaimović-Uzunović i Azra Hadžiahmetović.

Podržani su Prijedlog zakona o programu zaštite svjedoka u Bosni i Hercegovini, predlagač Vijeće ministara BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u Bosni i Hercegovini, predlagači poslanici Lazar Prodanović, Nermina Zaimović-Uzunović i Azra Hadžiahmetović.

Za narednu sjednicu je odgođeno razmatranje i izjašnjavanje o Godišnjem izvještaju Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za 2012. godinu.
U vezi zahtjeva za autentično tumačenje odredbe člana 5. Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH, podnosilac Univerzitet "Vitez", utvrđeno je da je norma jasna. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću