MENI
17.9.2013

Održana 39. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma


Na 39. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH primljena je k znanju Informacija o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 31.12.2012., čiji je sačinilac Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Usvojen je i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Uvjeti za efikasnu i efektivnu kontrolu PDV-a i prinudnu naplatu duga“, koji je sačinio Ured za reviziju institucija BiH.

Također, Komisija je podržala i uputila Predstavničkom domu PS BiH u dalju parlamentarnu proceduru Godišnji finansijski izvještaja Fonda za reformu javne uprave za 2012., čiji je sačinilac Ured koordinatora za reformu javne uprave.

Komisija se upoznala s Operativnim planom budžeta Institucije ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2014. godinu. Nakon rasprave, Komisija je usvojila zaključak kojim je preporučila Ministarstvu finansija BiH da razmotri predmetni Operativni plan i, nakon toga, o svojim rezultatima informira Komisiju za finansije i budžet PS BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću