MENI
17.9.2013

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost u posjeti TROM-u Doboj


Predsjedavajuća Dušanka Majkić, te članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Krunoslav Vrdoljak i Mehmed Bradarić, obišli su danas Radionicu za održavanje municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH – TROM u Doboju.

U ime Ministarstva odbrane BiH, članove Zajedničke komisije dočekao je zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić, sa saradnicima, a u ime Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH brigadni generali Senad Mašović i Husein Tursunović, te komandant ove lokacije pukovnik Savo Aničić.

Tokom radne posjete, koja ima za cilj da se sagleda stanje i operativnost opreme i mašina u ovoj radionici, razgovarano je o rezultatima i problemima u radu TROM-a, kao i stanju opreme koja se koristi u procesu delaboracije municije i minsko-eksplozivnih sredstava. Konstatiran je vidan napredak u ispunjavanju planiranih obaveza i zadataka radionice TROM Doboj. Preporuke i zaključci Zajedničke komisije iz novembra 2011. godine su izvršene, a vidljiv je i napredak u saradnji Oružanih snaga BiH sa UNDP-om, EU-om i OSCE-om u procesu delaboracije municije i minsko - eksplozivnih sredstava, posebno kroz poboljšanje uvjeta rada i operativnosti opreme koja se koristi na lokaciji TROM Doboj. Prepoznat je i značaj finansijske podrške Evropske unije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću