MENI
31.8.2020

Održana 10. sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrdila je na 10. sjednici da je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH, usaglašen sa Ustavom i pravnim sistemom BiH.

Komisija nije utvrdila usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH za sljedeće prijedloge zakona:

  • Prijedlog zakona o dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH;
  • Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH;
  • Prijedlog zakona o obaveznim doprinosima zvaničnika u institucijama Bosne i Hercegovine za borbu protiv pandemije COVID-19, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH;
  • Prijedlog zakona o vanrednim mjerama štednje u institucijama Bosne i Hercegovine usljed pandemije COVID-19, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Članovi Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH primili su k znanju Informaciju o izradi i postupku provođenja Prijedloga izmjena i dopuna Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH, te ovaj akt uputili u dalju proceduru. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću