MENI
25.8.2020.

Чланови Независног одбора посјетили Дирекцију за координацију полицијских тијела БиХ

Замјеник предсједнице Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Енес Обралија и чланови Независног одбора Мате Милетић и Љубомир Куравица посјетили су данас, у оквиру планских активности за 2020. годину, Дирекцију за координацију полицијских тијела БиХ.

Директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић и замјеници директора Дирекције Ивица Бошњак и Ранко Вуковић упознали су чланове Независног одбора о проведеним активностима Дирекције у протеклом периоду, од којих је једна од најзначајнијих обезбјеђење комеморације у Сребреници. Било је ријечи и о, како је оцијењено, успјешно оствареној сарадњи Дирекције са другим полицијским агенцијама у БиХ, посебно са Обавјештајно – безбједносном агенцијом БиХ, као и са Тужилаштвом БиХ.

Разговарало се и о кадровској попуњености у овој полицијској агенцији, недостатку значајног броја полицијских службеника, Закону о полицијским службеницима, као и о изазовима с којима се сусрећу припадници Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, посебно имајући у виду ситуацију изазвану пандемијом вируса корона. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу