MENI
25.8.2020

Članovi Nezavisnog odbora posjetili Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Zamjenik predsjednice Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Enes Obralija i članovi Nezavisnog odbora Mate Miletić i Ljubomir Kuravica posjetili su danas, u okviru planskih aktivnosti za 2020. godinu, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i zamjenici direktora Direkcije Ivica Bošnjak i Ranko Vuković upoznali su članove Nezavisnog odbora o provedenim aktivnostima Direkcije u proteklom periodu, od kojih je jedna od najznačajnijih osiguravanje komemoracije u Srebrenici. Bilo je riječi i o, kako je ocijenjeno, uspješno ostvarenoj saradnji Direkcije sa drugim policijskim agencijama u BiH, posebno sa Obavještajno – sigurnosnom agencijom BiH, kao i sa Tužilaštvom BiH.

Razgovaralo se i o kadrovskoj popunjenosti u ovoj policijskoj agenciji, nedostatku značajnog broja policijskih službenika, Zakonu o policijskim službenicima, kao i o izazovima s kojima se susreću pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, posebno imajući u vidu situaciju izazvanu pandemijom virusa korona. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću