MENI
24.9.2013.

Руководство Представничког дома у званичној радној посјети Парламенту Јапана


На позив предсједника Представничког дома Парламента Јапана, руководство Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине боравиће у дводневној радној посјети овој пријатељској земљи која, иначе, заузима високо друго мјесто на листи земаља које помажу обнову и развој наше земље.

Током боравка у Јапану, наша Делегација које предводи предсједавајући др Денис Бећировић а коју чине и замјеник предсједавајућег Дома др Милорад Живковић те предсједавајући Клуба ХДЗ Мато Фрањичевић, сусрест ће се са низом највиших званичника законодавне и извршне власти Јапана а предвиђени су, између осталог, радни састанци са предсједником Представничког дома Парламента Јапана Bunmeijem Ibukijem, замјеником министра спољних послова Јапана Minoruom Kiuchijem, потпредсједником Јапанске агенције за међународну сарадњу Masakazouom Ichikawom и специјалном савјетницом предсједника Јапанске агенције за међународну сарадњу и бившом Високом комесарском Уједињених народа за избјеглице Sadako Ogatom.

Такође, радна посјета бит ће искориштена и за сусрет представника Парламентарне скупштине БиХ са привредницима треће економске силе свијета. Планирано је да се разговара о модалитетима повећања јапанских улагања у босанскохерцеговачку привреду. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу