MENI
24.9.2013

Rukovodstvo Predstavničkog doma u zvaničnoj radnoj posjeti Parlamentu Japana


Na poziv predsjednika Predstavničkog doma Parlamenta Japana, rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine boravit će u dvodnevnoj radnoj posjeti ovoj prijateljskoj zemlji koja, inače, zauzima visoko drugo mjesto na listi zemalja koje pomažu obnovu i razvoj naše zemlje.

Tokom boravka u Japanu, naša Delegacija koje predvodi predsjedavajući dr. Denis Bećirović a koju čine i zamjenik predsjedavajućeg Doma dr. Milorad Živković te predsjedavajući Kluba HDZ Mato Franjičević, susrest će se sa nizom najviših zvaničnika zakonodavne i izvršne vlasti Japana a predviđeni su, između ostalog, radni sastanci sa predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Japana Bunmeijem Ibukijem, zamjenikom ministra vanjskih poslova Japana Minoruom Kiuchijem, potpredsjednikom Japanske agencije za međunarodnu saradnju Masakazouom Ichikawom i specijalnom savjetnicom predsjednika Japanske agencije za međunarodnu saradnju i bivšom Visokom komesarskom Ujedinjenih nacija za izbjeglice Sadako Ogatom.

Također, radna posjeta bit će iskorištena i za susret predstavnika Parlamentarne skupštine BiH sa privrednicima treće ekonomske sile svijeta. Planirano je da se razgovara o modalitetima povećanja japanskih ulaganja u bosanskohercegovačku privredu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću