MENI
9.6.2020

Održana 5. sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije

Na 5. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržana je i u dalju parlamentarnu proceduru upućena poslanička inicijativa Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta koja glasi: „Na osnovu člana 8. Poslovnika Predstavničkog doma PSBiH, podnosimo poslaničku inicijativu kojom se Predstavnički dom PSBiH obavezuje da, u skladu s članom 39. Zakona o komunikacijama ('Službeni glasnik BiH', br. 31/03, 75/06, 32/10 i 98/12), najkasnije u roku od 30 dana pokrene postupak izbora članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH“.

Komisija je usvojila Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj Bosne i Hercegovine za 2019. godinu.

Usvojen je i Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2019. godini.

Primljen je k znanju Zaključak Upravnog odbora BHRT-a оd 10. 3. 2020. godine.

U vezi sa Dopisom BHRT-a od 10. 3. 2020. godine, Komisija je usvojila zaključak kojim se rukovodstvo BHRT-a zadužuje da u narednom periodu preduzme mjere u pravcu stvaranja uvjeta da prilikom imenovanja i zaposlenja radnika vodi računa o nacionalnoj i spolnoj zastupljenosti zaposlenih srazmjerno popisu iz 1991. godine i da na taj način omogući da se nacionalna struktura poboljša kad je riječ o konstitutivnosti naroda i zastupljenosti Ostalih, uvažavajući odrednice Ustava i zakona. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću