MENI
25.9.2013

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za obranu i sigurnost PSBIH Dušanka Majkić na sastanku predsjedavajućih parlamentarnih komisija


U okviru sastanka predsjedavajućih parlamentarnih odbora za odbranu i sigurnost zemalja jugoistočne Evrope, koji se organizaciji Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora i Regionalnog savjeta sa saradnju (RCC), održava u Splitu, danas je razgovarano o regionalnoj parlamentarnoj saradnji u sektoru odbrane i sigurnosti i specifičnostima u zakonodavstvu koje uređuje ovu oblast.

U ime Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH skupu prisustvuje predsjedavajuća Dušanka Majkić, koja je učesnicima sastanka govorila o pozitivnim iskustvima i praksama u regionalnoj parlamentarnoj saradnji odbora koji se bave ovom problematikom.

Tokom održavanja skupa, predsjedavajuća Majkić imala je i jedan broj neformalnih susreta sa kolegama iz regiona tokom kojih su razmijenjena mišljenja o radu parlamentarnih odbora koji se bave pitanjima odbrane i sigurnosti.

Pored predstavnika Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, u radu skupa učestvuju predstavnici parlamentarnih tijela Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bugarske, Grčke i Moldavije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću