MENI
29.3.2020.

Предсједавајући Дома народа др Драган Човић разговарао с високим представником у БиХ

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Драган Човић разговарао је данас телефоном с високим представником у БиХ Valentinom Inzkom.

Разговарано је о тренутној тешкој здравственој али и привредној ситуацији у Босни и Херцеговини и регији проузроченој пандемијом коронавируса. Истакнуто је како сви нивои власти у БиХ морају исказати солидарност, разумно и заједничко дјеловање у овој тешкој ситуацији, како би се слушајући струку, што прије опоравили од пандемије коронавируса.

Такође, како је наглашено, сви нивои власти морају имати усаглашена и прихватљива рјешења за помоћ економији и привреди. Заштита радних мјеста, те законске олакшице и подстицајне мјере према предузећима, економији, пољопривреди и привреди не смију бити запостављене.

Званичници су прокоментарисали и актуелну политичку ситуацију у Босни и Херцеговини, истакнувши како свако кризно дјеловање захтјева и активнију сарадњу и компромис на свим пољима, изабраних званичника свих конститутивних народа и других у Босни и Херцеговини.

Саговорници су се сложили како је потребноунаприједити политичке односе и укупан амбијент у Босни и Херцеговини, што је могуће постићи само кроз конкретно усаглашене реформске процесе. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу