MENI
2.10.2013.

Predsjedatelj Zastupničkog doma dr. Denis Bećirović primio u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini


Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović primio je u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Seyeda Hosseina Rajabija. Tijekom sastanka razgovaralo se o unapređenju ekonomskih odnosa između dvaju zemalja.

- Bosna i Hercegovina ima interes za proširenje ekonomske suradnje sa Iranom, posebno kada je u pitanju izvoz proizvoda farmaceutske i kemijske industrije, metalne i elektro-industrije, drvne građe i asortimana, kao i poljoprivrednih proizvoda. naglasio je dr. Bećirović i dodao da su glavni vanjskopolitički ciljevi BiH članstvo u NATO savezu i Europskoj uniji, kao i dobra regionalna suradnja. Vanjska politika BiH, istaknuo je on, usmjerena u pravcu izgradnje mira, suradnje i uvažavanja među različitim državama i narodima pa, imajući to u vidu, sve što doprinosi izgradnji mira i stabilnosti ima potporu države BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću