MENI
4.10.2013.

Делегација Парламентарне скупштине БиХ на јесењем засједању Скупштине Интерпарламентарне уније


У оквиру Првог сталног комитета за мир и међународну безбједност, на 129. јесењем засједању Скупштине Интерпарламентарне уније (ИПУ), које се од 7. до 9. октобра 2013. године одржава у Женеви, биће вођена панел дискусија на тему доприноса парламената свијету без нуклеарног наоружања.

Поред овога, водиће се панел дискусије и по осталим темама које ће бити на дневном реду наредне скупштине ИПУ, која ће бити одржана у Бакуу, и то: Како до развоја отпорног на ризик, уз узимање у обзир демократских трендова и природних ограничења, у оквиру другог сталног комитета, те улога парламената у заштити права дјеце, а особито дјеце миграната без пратње родитеља, и спречавање њиховог искориштавања за вријеме рата и сукоба, у оквиру Трећег сталног комитета за демократију и људска права.

Делегацију Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине на јесењем засједању скупштине ИПУ сачињаваће предсједавајући Делегације Драго Калабић, замјеници предсједавајућег Нермина Ћемаловић и Мато Фрањичевић, те чланови Салко Соколовић и Нермин Пурић.

На засједању ће, иначе, бити разматран и Извјештај Комитета за послове УН-а, те амандмани на Статут и Правилник ИПУ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу