MENI
9.10.2013

Sastanak članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH sa ministrom odbrane BiH i načelnikom Zajedničkog štaba OS BiH


Delegacija Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH, koju čine predsjedavajuća Dušanka Majkić, članovi Komisije Nermina Zaimović – Uzunović, Krunoslav Vrdoljak, Beriz Belkić i Mehmed Bradarić, te parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, razgovarala je danas sa ministrom odbrane BiH Zekerijahom Osmićem i načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-majorom Antom Jelečem.

Ministar Osmić sa saradnicima informirao je članove Zajedničke komisije o aktuelnom stanju u sektoru odbrane. Posebno se razgovaralo o rješavanju pitanja pokretne i nepokretne vojne imovine, rješavanju pitanja arhive, povećanju efikasnosti pomoći lokalnom stanovništvu u prirodnim i drugim katastrofama, kao i nizu drugih pitanja.

General Jeleč je sa svojim saradnicima upoznao članove Zajedničke komisije sa aktuelnim stanjem u Oružanim snagama BiH, a razgovarano je i o nizu drugih pitanja od interesa za OS BiH, a prije svega procesu deminiranja, stanju personala, operativnosti opreme i sredstava koje koriste OS BiH, te povećanju efikasnosti u izvršavanju postavljenih obaveza i zadataka.

Tokom razgovora konstatiran je napredak u implementiranju Akcionog plana Ministarstva odbrane BiH za 2013. godinu. Posebno je izraženo zadovoljstvo unapređenjem stanja po pitanju uništavanja municije i minsko-eksplozivnih sredstava te izradi plana nabavki za OS BiH za 2014. godinu kojom bi se učinio dodatni napor u blagovremenom logističkom obezbjeđenju OS BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću