MENI
22.10.2013

Aktivnosti Delegacije Parlamentarne skupštine BiH na Međunarodnoj konferenciji za institucije ombudsmena


Drugi radni dan Pete međunarodne konferencije za institucije ombudsmana u oružanim snagama, koja se održava u Oslu, protiče u razgovorima o specifičnostima u zaštiti ljudskih prava u oružanim snagama i raspravi o rodnoj ravnopravnosti.

Uz brojne bilateralne susrete sa učesnicima konferencije, predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Dušanka Majkić, i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović posebno su se zahvalili direktoru Ženevskog centra za kontrolu oružanih snaga, ambasadoru Theodoru Winkleru, na partnerskoj saradnji i podršci u radu i aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH. Ta saradnja postala je prepoznatljiva u regionu Zapadnog Balkana kroz organiziranje niza zajedničkih aktivnosti koje, pored ostalog, imaju za cilj jačanje regionalne saradnje parlamentarnih tijela koja se bave parlamentarnim nazorom sektora odbrane i sigurnosti.

Tokom susreta Dušanke Majkić sa predstavnikom Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške Hakanom Blankenborgom, razgovarano je o realizaciji novog projekta iz oblasti borbe protiv korupcije kojim će Vlada Kraljevine Norveške finansijski podržati Bosnu i Hercegovinu u rješavanju ovog značajnog problema. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću