MENI
25.10.2013.

Чланице Сталне делегације Парламентарне скупштине БиХ у Интерпарламентарној унији на семинару за парламентарце о реформи приступа рјешавања проблема недозвољене трговине и транзита дроге


Главни циљ семинара за парламентарце под називом „Реформа приступа рјешавања проблема недозвољене трговине и транзита дроге“, је вођење дебате о глобалним реформама у државама преко који се врши недозвољена трговина и транзит дроге, који ће бити одржан у Лондону од 28. до 30. октобра 2013. године.

У оквиру семинара, на којем ће учествовати и чланице Сталне делегације Парламентарне скупштине БиХ у Интерпарламентарној унији Исмета Дервоз и Азра Хаждиахметовић, учесници ће размијенити мишљења у вези овисности и заштите здравља новим приступом у борби против дроге, прању новца и недозвољеној трговини дрогама, растурању дроге у затворским јединицама и ризику који ствара разноликост законских оквира за спречавање недозвољене трговине људима.

Такође, разговараће се и о декриминализацији наспрам легалне употребе кокаина, упознавању са важећим законодавствима која регулишу спречавање транснационалног организованог криминала, те о кориштењу забрањених природних ресурса као узрока за избијање сукоба. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу