MENI
25.10.2013

Članice Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Interparlamentarnoj uniji na seminaru za parlamentarce o reformi pristupa rješavanja problema nedozvoljene trgovine i tranzita droge


Glavni cilj seminara za parlamentarce pod nazivom „Reforma pristupa rješavanja problema nedozvoljene trgovine i tranzita droge“, je vođenje debate o globalnim reformama u državama preko koji se vrši nedozvoljena trgovina i tranzit droge, koji će biti održan u Londonu od 28. do 30. oktobra 2013. godine.

U okviru seminara, na kojem će učestvovati i članice Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Interparlamentarnoj uniji Ismeta Dervoz i Azra Haždiahmetović, učesnici će razmijeniti mišljenja u vezi ovisnosti i zaštite zdravlja novim pristupom u borbi protiv droge, pranju novca i nedozvoljenoj trgovini drogama, rasturanju droge u zatvorskim jedinicama i riziku koji stvara raznolikost zakonskih okvira za sprečavanje nedozvoljene trgovine ljudima.

Također, razgovarat će se i o dekriminalizaciji naspram legalne upotrebe kokaina, upoznavanju sa važećim zakonodavstvima koja reguliraju sprečavanje transnacionalnog organiziranog kriminala, te o korištenju zabranjenih prirodnih resursa kao uzroka za izbijanje sukoba. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću