MENI
28.10.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović primio selektora fudbalske reprezentacije i rukovodstvo Nogometnog/fudbalskog saveza BiH


Presjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović ugostio je danas selektora Safeta Sušića i predstavnike Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, stručnjaka Ivicu Osima koji je radom u Komitetu za normalizaciju dao veliki doprinos oporavku stanja u bh. fudbalu, predsjednika Elvedina Begića i generalnog sekretara Saveza Jasmina Bakovića.

- Plasman fudbalske reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazilu nije samo veliki uspjeh bosanskohercegovačkog sporta nego i najljepši poklon svim građanima i narodima Bosne i Hercegovine. Direktan plasman na prvenstvo nije ostvarila niti jedna reprezentacija Jugoistočne i Srednje Evrope što je također podatak vrijedan svake pohvale i stoga od srca čestitam i fudbalerima, i selektoru, i vrijednim radnicima Saveza ali i našim navijačima u zemlji i u inostranstvu koji su našu reprezentaciju iskreno i vjerno bodrili na putu uspjeha.

Međutim, i više od plasmana u Brazil, raduje činjenica da je cijelim tokom kvalifikacija naša reprezentacija ostavljala "srce na terenu" i da već godinama sa istim žarom i energijom brani boje naše domovine. Pokazali ste koliko možemo biti snažni i uspješni kada stremimo zajedničkim ciljevima i radimo timski, rekao je ovom prilikom predsjedavajući Bećirović.

Predsjednik Saveza Elvedin Begić izrazio je zadovoljstvo što je ozbiljan i sistematičan rad urodio konkretnim efektima i rezultatima te pozvao organe vlasti na svim nivoima da pomognu razvoju sporta i sportskih kapaciteta u našoj zemlji. Ivica Osim istakao je potrebu da se recept za uspjeh reprezentacije ozbiljnije prouči i primjeni i u drugim sferama života, dok je selektor Sušić, zahvaljujući se na podršci i prijemu, rekao da je u reprezentaciji stvorena atmosfera timskog rada u kojem se vrednuje isključivo kvalitet a da u Savezu vlada klima u kojoj svako uspješno radi svoj posao.

Na kraju sastanka, dr. Bećirović je našoj reprezentaciji i Savezu poželio uspješne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu i utakmice sa najjačim selekcijama svijeta. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću