MENI
4.11.2013.

Одржана 34. сједница Уставноправне комисије Дома народа


На одржаној 34. сједници Уставноправне комисије Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине за наредну сједницу одгођено је изјашњавање о усаглашености с Уставом и правним системом БиХ и начелима Предлога закона о нерадним данима у вријеме празника у Босни и Херцеговине, предлагач Савјет министара БиХ јер је закључено како је потребно да предлагач размотри питање уставног основа за Предлог закона.

Утврђена је усаглашеност с Уставом и правним системом БиХ и подржана су начела Предлога закона о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ, предлагач Савјет министра БиХ.

Утврђена је усаглашеност с Уставом и правним системом БиХ за Предлог закона о измјени и допуни Закона о акцизама у БиХ, предлагач Савјет министара БиХ.

Примљен је к' знању Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине за 2012. годину.

У вези Захтјева за аутентично тумачење члана 42а. Кривичног закона БиХ, подносилац Асим Машић, одлучено је да је поднесен од стране неовлаштеног предлагача.
Примљен је к' знању Извјештај о дебати уставноправних комисија Парламентарне скупштине БиХ о теми: „Стање изборног законодавства БиХ: изборна администрација, кандидацијске листе и мандати“, која је одржана 18.09.2013. године. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу