MENI
5.11.2013

Poslanica Ismeta Dervoz na sastanku Potkomiteta za medije i informacije Komiteta za kulturu, nauku, obrazovanje i medije Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope


Zaštita slobode medija i prioriteti za politiku audiovizuelnih medija u Evropi teme su zajedničkog sastanka Odbora za kulturu i informiranje Narodne skupštine Republike Srbije i Potkomiteta za medije i informacije Komiteta za kulturu, nauku, obrazovanje i medije Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, koji se 6. novembra 2013. godine održava u Beogradu, Republika Srbija.

Parlamentarnu skupštinu BiH na navedenom sastanku predstavljat će članica delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Ismeta Dervoz a dan nakon održavanja ovog sastanka, članovi Potkomiteta za medije i informacije učestvovat će i na Konferenciji ministara Vijeća Evrope nadležnoj za medije i informiranje na temu: „Sloboda izražavanja i demokratije u digitalnoj Eri“.

Tokom Konferencije će se, kroz tri sesije, govoriti o rješavanjima trenutnih prijetnji novinarstvu, pristupu internetu i temeljnim pravima, te pluralizmu, različitosti i kvalitetu u ekosistemu novih medija. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću