MENI
6.11.2013

Održana 42. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma


Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je na svojoj 42. sjednici razmatrala i usvojila Zbirno mišljenje o revizorskim izvještajima finansijskog poslovanja institucija BiH za 2012. godine, sa prijedlogom zaključaka i prilozima 1 i 2 koji čine jedinstvenu cjelinu sa Zbirnim mišljenjem, čiji je sačinilac Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma PS BiH. Prilog 1 Zbirnog mišljenja odnosi se na Mišljenje Komisije o revizorskim izvještajima finansijskog poslovanja institucija BiH za 2012. godinu sa revizorskim „pozitivnim mišljenjem“ i „pozitivnim mišljenjem sa isticanjem predmeta“, dok se Prilog 2 Zbirnog mišljenja odnosi na deset pojedinačnih mišljenja Komisije o revizorskim izvještajima finansijskog poslovanja institucija BiH za 2012. godinu sa utvrđenim „mišljenjem s rezervom“ i „mišljenjem s rezervom uz isticanje predmeta“.

Komisija je usvojila Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2012. godinu, čiji je podnosilac Predsjedništvo BiH.

U okviru razmatranja Izvještaja o finansijskoj reviziji Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH za 2012. godinu, čiji je sačinilac Ured za reviziju institucija BiH, Komisija je uz Izvještaj usvojila i set zaključaka, koji će biti dostavljeni Predstavničkom domu PS BiH u dalju parlamentarnu proceduru. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću